Şanlıurfa’da şimdi 15 TL, günler sonra 12 bin TL olacak!

Şanlıurfa’da sürücü belgesi sahiplerini yakından ilgilendiren kritik bir uyarı yapıldı. 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip ehliyetini yenilemeyenler, 2025 yılı itibarıyla 12 bin TL’lik ceza ile karşılaşma riski taşıyor. İşte detaylar…

Şanlıurfa’da şimdi 15 TL, günler sonra 12 bin TL olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Aralık 2024’e kadar sadece 15 TL ödemeyenler, 2025 yılında 12 bin TL’lik bir ceza ile karşılaşacak. Eski tip sürücü belgelerini yenilemeyenler için zaman hızla tükeniyor. Bu nedenle, sürecin önemini göz ardı etmemek gerekiyor.

SON TARİH: 31 ARALIK 2024

Eski tip sürücü belgelerini yenilemek için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yalnızca 15 TL ödeyerek ehliyetinizi güncelleyebilirsiniz. Ancak süre dolduğunda eski belgeler geçersiz sayılacak ve sürücülere idari para cezası uygulanacak.

CEZALAR ARTIYOR

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, eski tip B sınıfı ehliyet sahiplerinin 2025’ten itibaren trafiğe çıkamayacakları ve bunun sonucunda 12 bin TL’ye kadar ceza alacakları vurgulandı. Bu durum, ehliyet yenileme işlemini zamanında yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

RANDEVU ALMA SÜRECİ KOLAYLAŞTI

Yeni tip ehliyet almak isteyenler, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren nüfus müdürlüklerinde başvuru yapabiliyor. Randevu almak için ALO 199, “ALO 199 Mobil Uygulama” veya nvi.gov.tr web sitesini kullanabilirsiniz. Randevu sonrasında gerekli belgelerle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenilemek için ihtiyacınız olan belgeler:

Biyometrik fotoğraf

Sağlık raporu

15 TL değiştirme ücreti

 

 

Şanlıurfa’da şimdi 15 TL, günler sonra 12 bin TL olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.